2014. november 26., szerda

Megtaláltuk az új otthonunk

Megtaláltuk a házunk! Kívülről teljesen jelentéktelen kis ikerház, egy olyan garázslejáróval amiről egyből láttuk, hogy használhatatlan.

Beléptünk a házba és egy kedves idős házaspár fogadott minket. Az erősen rusztikus sárga fal nem az én stílusom, de a falépcső nagyon tetszett, gyakorlatilag ilyet képzeltem el és ott volt előttem. A fotó igen csalóka mert nagylátószögű objektívvel fotózott az ingatlanos, hogy minél többet mutasson a kamera, de valóságban nem volt ilyen tágas az előszoba, de pont elég nagynak találtam. Nem túl szűk, a beugróban van hely a kabátoknak, cipőknek. 


Az én fotóm a beköltözés napján

A földszinten két kis szoba volt egy dolgozó és egy háló:

Az ingatlanos fotóján hangulatos, kellemes szoba

Az én fotómon már látszik milyen csúnya a fal a villanykapcsolónál. Nem is értem ezt a téglakiugrást...


hálószoba

és egy hatalmas nappali, sok ablakkal és fénnyel. Pont ilyet képzeltem csak nem sejtettem, hogy létezik ilyen. 


Beköltözéskor kicsit más képet mutatott, de sebaj, majd kifestjük. 


 Volt még egy kedves kis fehér fürdő, wc-vel.
A kilátástól elájultam, mindig szerettem volna valami csodás panorámát. Nézzétek! 


A konyha nem az én világom a rusztikus kék -fehér csempékkel (repedt volt) és furcsán nagy mosogatóval. Kiderült a sütő sem jó, leégett pár éve és javíthatatlan. A szagelszívó gombjai sem működtek már. / Ez mind nem látszott az ingatlanos fotóin. / De a gázlap legalább működött. Az konyha és az étkező szintén nagyon rusztikus hangulatú volt, ez a stílus volt jellemző az egész házra. A néni fiának ez tetszett, így ilyen volt az egész ház. A lépcső lejáró fala hullámos, szürkéskék színű volt, talán az volt a legridegebb számomra. Az étkezőből nyíló kamra belőlem olyan hatást váltott ki, mintha egy sufniba mennék be és itt is megjelentek a lambériák. Tudom nagyon sokan így elfogadnátok a házat, de ez egy ingatlanos fotója ami nem mutatja a hibákat.  Mire mi megtekintettük eltelt nagyon sok hónap, szétköltözött a család, változtak a bútorok is,  a ház már nem így nézett ki. Az ingatlanos fotói alapján egyébként már ott beleszerettem a házba, nem is értettem, miért nem adták el eddig. Étkező és kamra a beköltözés napján

Étkező a kályhától

A tetőtér volt a legrusztikusabb az olajfestékkel festett padlóval a plafonon lévő lambériákkal és néha itt ott csak lefestett tégla falakkal. Az ingatlanos fotón ezt nem is veszi észre az ember csak ha élőben látja. 
A szobák sem ilyenek volt már, mint a fotókon, látszott, hogy rég árulják a házat. A fiatalok kiköltöztek, nem voltak már itt ezek a bútorok sem. 

Beköltözés napján 

A tetőtéri fürdőszoba ilyen volt, ( ezt már én fotóztam, az ingatlanos nyilván nem tesz be ilyen képet) mert a néni fia leszerelte a csapot és fotólabornak használta a helyiséget. De nem érdekelt, tudtam, hogy nagyon otthonos házat fogunk magunknak varázsolni belőle. 

Ha ide kattintasz megnézheted milyen lett az új fürdőszobánk.

Egy házvételnél egyébként jól jöhet, mert valószínű, hogy tudunk majd alkudni. A ház "hibájának" tudható be, hogy háromszintes. Lépcsőn kell lemenni a konyhához és a kerthez és lépcsőn fel a tetőtéri szobákhoz. De ez minket nem riasztott el, sőt. Edzésben marad az ember ha lépcsőzik és kétszer is meggondolja ha be akar valamit kapni a hűtőből így gyakorlatilag karcsúsít is.

Alapjában véve el tudtam képzelni azonnal mit és hogyan változtatnék, ezért szerelem volt első látásra. Anyukámnak is tetszett az Ő fantáziája is beindult. Már a kocsiból felhívtam a férjem, hogy megtaláltam az otthonunk, meg kell néznie. Tudtam, hogy mivel Ő építész, egyből a szerkezetekre és a hibákra fog figyelni. Ha áldását adja akkor már csak az ár lehet a döntő. 

Így is lett. Azonnal közölte velem, hogy nagyon sokat kell rákölteni. Felhívtam az ingatlanost, elmondtam az észrevételeimet és kértem beszéljen az eladókkal, mert megvennénk a házat, de alkudni szeretnénk az árból. Kiderült, hogy a mostani ár, már az eredetihez képest is csökkentett, de muszáj volt alkudni. Este visszamentünk mindannyian és az üzlet jó hangulatban megköttetett.  Megtaláltuk az új OTTHONUNKTovábbi inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése