2016. március 25., péntek

Bárszekrény átalakulása, shabby chic stílusban


Egy gyönyörű bárszekrényt sikerült vennem a neten, amit a nappalinkba szántam. Ahogy megláttam, tudtam, hogy a fehér szín jól fog állni neki.   





Amikor végre megérkezett hozzánk nagyon foltos volt, talán a képen is látszik, és néhány helyen lakk is borította. 



Alapos tisztítást igényelt, mielőtt hozzákezdhettem a festéséhez. A magyar, Pentart dekor paint soft festékét használtam hozzá. Evvel a festékkel nem szükséges csiszolni a bútort, azonnal lehet festeni. 



2 rétegben festettem le, de pár óra múlva láttam, hogy bizony több helyen átvérzett a festék.  Ez nagyon csúnya látvány, foltos lesz a bútor, több helyen átüt  a barna, alsó festékréteg. Többnyire bonanza székeknél, szekrényeknél szokott ez előfordulni. Hát, most ennél a csodánál is meglepett engem.





Csak úgy lehet tőle megszabadulni, ha teljesen átlakkozzuk a teljes szekrényt vizes bázisú lakkal. Így lezáródnak a pigmenetek és következő festékrétegek már nem tudnak átvérezni. Hát nem kis munka volt, de elkészült. 




Utána még visszacsiszoltam a felületét és a mintáknál is, majd egy puha ronggyal waxot vittem a felületre. 





Belül nem festettem, mert ott igen szép a fafelület és sajnáltam befesteni. 




Az alsó fiókba lehet tenni a szalvétát, evőeszközöket, dugóhúzót és a lehajtható részre a poharakat, tányérokat, borosüveget. 





Mit gondoltok, megérte a fáradozást? 


További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.

  







6 megjegyzés:

  1. Hát persze, hogy megérte :) Őstehetség vagy :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy rá leltem a blogodra! Nagyon tetszik!
    A lakberendezési stílusunk is hasonló, így nagy élmény lesz majd visszaolvasnom és várnom az újabb bejegyzéseket ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy itt vagy és tetszik a blog! Végre sikerült egy újabb bejegyzésre időt szakítanom. Olvasd szeretettel. Csilla

      Törlés
  3. ha lealapozod és úgy fested le a bútort, akkor nem foltosodik, és egy alapozó olcsóbb is a fedőfestéknél, így esetleg érdemes azzal egy rétegben átkenni festés előtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! Az átvérzésen sajnos nem segít az alapozó sem! Ezt többször kipróbáltuk, sajnos nem működik. Ha egy bútor át akar vérezni akkor meg is teszi. Legtöbb esetben a vízbázisú lakk szokott segíteni, mert lezárja a pigmenteket.

      Törlés