2014. november 15., szombat

Hogyan vegyünk házat?

Eladtuk a házunk és izgatottan kezdtünk nézelődni a piacon. A gyerekek kérésére leszűkítettük a kört a kerületre, de azon belül is megpróbáltunk a jól megszokott környéken maradni. Azt gondolná az ember mi sem egyszerűbb ha van pénze. Igen ám, de nekünk jóval olcsóbban kellett házat találnunk, mint amennyiért a miénket eladtuk. Sejtettük, hogy olyan úgy sem lesz ami pont a mi ízlésünk, így kell, hogy maradjon pénz bőven az átalakításra és utazni is szerettünk volna a maradékból. 

Fotó: Pinterest

Óriási kínálat volt, de mi igyekeztünk viszonylag alacsony áron, kisebb házat találni. Bevallom a kínálat így már nem is volt olyan nagy. Sokat telefonáltunk, időpontokat egyeztettünk. Rájöttünk, hogy még kisebb a kínálat mint gondoltuk, mert volt, hogy egy házat különböző fotókkal hirdetett több ingatlanos cég illetve a tulajdonos is. A fotókat nézegetve jól látszott amiről már az előző bejegyzésben írtam, nem mindegy milyen fotókkal árulunk egy házat. Itt egy egyszerű példa:

Fotó: otp Ingatlan

Azt hiszem egy teraszt ennél előnytelenebbül fotózni nem lehet. Egy száradó póló nem segít az eladásnál, oda vonzza a tekintetet. Pár párnával, terítővel fel lehetett volna dobni a környezetet. Olyan hatást kell elérni, hogy a vevő egyből el tudja képzelni, hogy kiül lazítani egy meleg kardigánban, pokróccal egy bögre forró tea mellet. 

Házkeresés közben előfordult, hogy be se mentünk megnézni a kiszemelt házat, mert szerelőműhely volt a szomszédban vagy olyan helyen volt amiről tudtam, hogy egy nagy eső esetén ott szokott napokig állni a víz az utcában. Milyen jó ilyenkor a helyismeret, sok ház azonnal kizárta magát. Végül belefáradtam a keresgélésbe és bementem egy ismerősömhöz, aki egy nagyon jó ingatlanos itt a környékünkön. Elmondtam neki a kéréseimet, szempontjaimat, mi alapján keresek házat. Jól feladtam neki a leckét.



A majd 200 eladó házból 5 azaz öt házat tudtunk kiválasztani a szempontjaim alapján. Átvettem tőle a címeket, hogy megnézzem alaposan a környéket, az utcákat. Miután végignéztük a férjemmel 2 maradt az ötből a külső megtekintések után. Másnap Anyu jött velem házat nézni mert a férjem nem ért rá. Az első olyan borzalmas állapotban volt belülről, hogy legszívesebben azonnal sarkon fordultam volna amint beléptem. Büdös és nyomasztó volt minden a plafonig érő sötétbarnára festett lambériával és hiába bontottam le lelki szemeimmel, nem láttam lehetőséget a házban, csak a hibáit vettem folyton észre az pedig volt bőven. Kész felüdülés volt kijönni onnan. Anyumra néztem és láttam az arcán, hogy Ő is ezt gondolja. Elindultunk az utolsó ház felé. 


Ezt a képet a középső lányunktól kaptuk, amikor elkezdtünk új otthont keresni. Ez lett a mottónk. 


Kívülről egy teljesen jelentéktelen kis ikerház volt, de nagy reményeket fűztem hozzá (a színes falakat leszámítva) az ingatlanos fotói alapján. Egy kedves idős házaspár fogadott minket majd megláttam a falépcsőt ami a tetőtérbe vezetett és nagyot dobbant a szívem. Azt hiszem ott eldőlt minden. 





Ilyen volt a ház az ingatlanos fotói alapján. 



További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.