2016. január 24., vasárnap

Fekete fóliázott szekrény átalakítása

Örököltünk az előző lakóktól egy magas, fiókos kis szekrényt. Megkérdezték, maradhat-e, különben kidobják. 5 fiók láttán mondtam, hogy maradhat, mindig is jól jönnek a fiókok nálunk. A szélén feljött már a fekete fólia, az élvédők töredezettek voltak. Kihívás volt, ilyet még úgy sem csináltam. Gondoltam, legalább kipróbálom. Nyáron, amíg a felújítások zajlottak a házban, nekiláttam a kertben a szekrénynek. 

Hőlégfúvóval felmelegítettem a fóliát, majd lehúztam, ameddig engedte. 10 centis részenként haladtam, így tudtam leszedni legkönnyebben. 
Nem érdemes türelmetlenkedni, mert elszakadhat a fólia és akkor sokkal nehezebb lehúzni a szakadt részt. Tavaly nyáron még nem lehetett Magyarországon hozzájutni a Lignocolor festékhez, így az Obi 2 az 1-ben zománcfestékét használtam. 
Nem variáltam túl a dolgot, a szekrény fehér színt kapott, a fiókok szürkék lettek. 
A fogantyúkat nem cseréltem le, feketék maradtak. A kazán mellett tökéletes helyet találtunk neki. A barna kis éjjeli szekrény még felújításra vár. Hamarosan megnézheted a blogban, de előtte egy kis fiókos szekrény és az IKEA Hemnes TV szekrény vár átalakításra. 

További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.