2016. szeptember 20., kedd

A festésről, egy kis humorral fűszerezve

Nézzétek el nekem ezt a bejegyzést, de amikor megláttam ezt a képet akkorát nevettem. És mivel nevetni jó, így veletek is megosztom az első gondolatomat a képre nézve.

Ha elfogyna a festeni valóm, akár egy lovat is átfestenék! 




Mivel egy "lóbarát" ismerősöm azonnal rám szólt, hogy hogyan tehetnék ilyet, megjegyezném, hogy vannak már olyan környezetbarát festékek, amik nem okoznak irritációt és bátran ajánlják gyerekszobába is, akár gyermekbútorokhoz vagy gyerekjátékokhoz is. Az sem gond ha a kicsi a szájába veszi, nyalogatja, semmi baja nem lesz tőle. 

További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.


  









Tetőtéri mini gardrób


Mindig vágytam egy gardrób szobára. 




Ebben a házban ez a vágyam is teljesülhetett. 

Ha egybenyitjuk a két tetőtéri helyiséget, biztos vagyok benne, hogy bármilyen kicsi is, ki tudom majd használni és élvezni fogom! 




A fürdőszoba átalakításnál szétverték a falakat, így végre láthatóvá vált mekkora is lesz valójában a gardróbom. Az ablak alatt volt egy kibúvó a tető aljára. Mivel mi egész biztosan soha nem fogunk ott kimászni, így leszigeteltük és gipszkartonnal borítottuk a falat. Itt is felszedtük a hajópadlót, mert folyamatosan bogarak jöttek-mentek alóla és a két helyiség közötti szintkülönbséget is meg kellett oldani. 




Közben persze készült a fürdőszoba is.  :-) Nagyon szerettem ezt a részt a felújításnál, mert a sok kis helyiség megszűnése után végre láthatóvá váltak az egybenyitott terek. 



A falak felhúzása után aljzatkiegyenlítővel egy szintre hoztuk a padló felületét és gipszkartont kapott a tető síkja is. Végül egy jó minőségű laminált padló adta meg a szoba végső hangulatát. 








A bútor még a jövő zenéje, addig gyönyörködöm a padlóban. :-) Amint elkészülök vele hozom a többi képet is, így érdemes lesz a későbbiekben visszalátogatni az oldalamra. Jobb oldalon fel is tudsz iratkozni, így minden bejegyzésről emailben kapsz majd értesítést. 




Megtaláltam a tökéletes keskeny 6 fiókos szekrényt a szobába. Mivel kicsi a szoba, így csak egy ilyen szekrény jöhetett szóba. A fenyő fiókos szekrény átalakításáról itt olvashatsz bővebben.  A szék így kapott új ruhát