2016. január 17., vasárnap

Előszoba átalakítása - 2015 április - május


A munkálatok szépen haladtak, de nehezen viseltem a dupla ajtót az előszobában. Volt egy külső vastagabb ajtó ami kifelé nyílt, így amikor kinyitottuk jól arcon csapta, aki előtte állt. Majd volt egy belső üveges, elég régi ajtó. Semelyik sem volt biztonsági és macerás volt két ajtón keresztül közlekedni. Az is nagyon zavart, hogy a hideg miatt zárva kellett tartani a külső ajtót. Pontosan látszott, hogy kintről csodálatosan besütne a nap, ha biztonsági, üveges ajtóra cserélnénk.

 
Nekiálltam ajtót keresni. Őrült nagy választék van az interneten bejárati ajtókból, de én mindenképpen fából szerettem volna. Egyszerűen ez illik a környezethez és hozzám is. 



 Találtam a neten egy csodálatosat, nagy félkör, biztonsági üveggel, de amikor kértem egy árajánlatot, tátva maradt a szám. 400 ezer,-Ft-ba került az a csoda. Kicsit vívtam érte a férjemmel, de be kellett látnom igaza van. Majd félmilliót elkölteni egy bejárati ajtóra ami még be sincs építve, szerelve, nagy luxus lett volna nekünk. Így nekiálltam tovább keresgélni.


Közben lefestettük a falat is, mert egyszerűen képtelen voltam ebben élni. A kanári sárga fal a piros kővel idegesített, de szerencsére nem csak engem. 

 Egy hónap múlva végre megtaláltuk az igazi bejárati ajtónkat és azonnal megvettük. Hibásan hozták meg a szállítók, így egy hosszú, telefonos egyeztetés után kicserélték nekünk. Nagyon oda kell figyelni amikor átveszel egy árut, nem hibás-e a csomagolás, mert aláíratják veled, hogy sérülés mentesen átvetted. Közben csak egy fóliával volt áttekerve és ember legyen a talpán aki azonnal észreveszi a hibás vagy törött fát a fólia alatt. Én is úgy rohantam a szállítók után és hívtam vissza őket, hogy nézzék csak mit hoztak. Több helyen sérült volt a sarka. Ott akkor telefonálni kezdett mindenki és azonnal megtanultam a sarkamra állni. Másnap kaptunk végre egy hibátlan darabot, óriási öröm volt nekem! 


Végre elkezdődhetett az ajtó cseréje. Az emberek mindig korán érkeztek, így már hajnalban elkezdtünk letakarni, lefóliázni mindent, hogy ne menjen tönkre a lépcső és minden a bontásnál. Nagyon gyorsan haladtak, öröm volt nézni! 


A férjem mindig ott volt és figyelte a munkát, sokszor be is állt dolgozni.  Csodás volt látni, hogy végre mennyi napfény fog beömleni az ajtón. Mondtam már, hogy napfény mániás vagyok. :-) 




Estére bent is volt az ajtó, csak kimenni nem lehetett rajta, száradni kellett mindennek, csukott állapotban.
 Az előszoba közepén a beköltözéskor, volt végig egy falmélyedés. Nem sikerült kiderítenünk, hogy mi célt is szolgálhatott így a 2/3 részére gipszkartont tettünk. Mivel az áram ott volt, egy spotlámpát is tett bele a villanyszerelő. Egészen más lett, pedig pici   volt a változtatás. 

2015 február

2015 április
2016 január

Így már bútorozható volt az előszoba a kedvenc kis fiókos szekrényünkkel. Ő is velünk jött az előző házból.  


Amikor beléptünk az ajtón a fehér falnak köszönhetően egy nyugodt látvány fogadott minket. Végül már csak a járólap cserén gondolkoztam, nem szerettem ezt a piros színt a 2 cm-es fugákkal. Igazából ez zavart a legjobban, nehéz volt takarítani is. Végül belefért a keretbe és egy csodás faerezetű járólapra cseréltük május végén. Boldogság volt! 


A lépcsőt még nyáron felcsiszoltam és újra festettem, mert nagyon lekopott az építkezés alatt. 


Most egy csodás, világos előszobánk van, a jobb oldali kis beugróban szekrényekkel, ahová elrejthetjük a kabátokat is. 


További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.