2017. január 27., péntek

Konyhai táblafal festése

 Már régóta dédelgettem magamban a gondolatot, hogy a hűtő és a kamra között lévő falból táblafalat készítek. Csak azt nem értem miért vártam ennyit az elkészítésével. Kicsit féltem, milyen lesz egy nagy fekete felület a konyhában, de nem bántam meg, nagyon szeretjük! Az elkészítése igen egyszerű volt.  Maszkolószalaggal körberagasztottam a festeni kívánt részt, majd Trinát aqua skolatex táblafestékkel lefestettem a felületet.


Remekül tapadt a falfelületre. A festéssel gyakorlatilag 1 óra alatt végeztem. Ecsettel dolgoztam mert annyira sűrű ez a festék, hogy nem akartam hengerelni, gyönyörűen lehetett az ecsettel haladni. A képeken is látható, hogy egy csepp festék sem került a kartonra amit a fal alá tettem.  Készítettem egy kis animációt a folyamatról. Mire lefestettem a teljes felületet a teteje meg is száradt. Már az első rétegnél is úgy látszott, hogy jó lesz a felület, de nem mertem kockáztatni, így még egy réteg került rá a teljes száradás után. 
A férjem kitalálta, hogy írjuk tele a falat azokkal a helyekkel, ahol a közös, 27 évünk alatt jártunk. Így minden reggel amikor felkelünk és megreggelizünk, úgy indul a napunk, hogy látjuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ennyi helyre eljutottunk már a világban. Szeretünk utazni, városokat felfedezni, de azt mi se gondoltuk, hogy kicsi lesz erre ez a felület. Több helyre a férjem munkája révén jutottunk el és többször vittük magunkkal a gyermekeinket is. Mi mindig úgy gondoltuk, hogy van aki tárgyakat gyűjt az életében és van aki élményeket. Szerencsésnek érzem magam, hogy ennyi élménnyel gazdagodtunk az évek folyamán. A magyar városoknak külön falat kell majd készítenem, így ezek most nem fértek fel ide. 

Ilyen volt, ilyen lett! 
Aki ismer engem vagy a blogomat, gondolom nem csodálkozik, hogy ezek után más felületeken is kipróbáltam ezt a festéket. Kíváncsi voltam, mire és mennyire tapad jól ez a táblafesték. A konyhabútor belsejét se kíméltem, itt is két rétegre volt szükség.  A fotó készítésekor még száradt a felület, azóta ott is tudok üzenni a családnak. :-) 
A kukák eleve fekete színűek, csak rá kellett írni krétával, hogy mit gyűjtünk benne. Egyszerű és többet nincs olyan kérdés, hogy  "melyike dobjam?" 

Utána az IKEA LACK  dohányzóasztala következett. Ez már egy alaposan lestrapált kis asztal volt, így ráfért a próba. 3 réteg kellett rá, hogy egy strapabíró, kemény felületet kapjak. Igaz, türelmetlen voltam és gyorsan ki akartam próbálni a 2. réteg után a felületét. Nem érdemes, hagyjuk 1 napot száradni, utána lehet alkotni rá, folyamatosan!  


Közben eljött a nagylányom születésnapja, így ő kapta az első üzenetet rajta. :-) 

Végül előkerültek a fémdobozok is, most tesztelem őket, hogy mennyire bírják a strapát. Ennyi festés után az egy literes festék 1/3 -ad része fogyott csak el, így azon gondolkozunk, hol mutatna jól még egy táblafal. Vágjatok bele ti is bátran, nem lehet elrontani! 


IKEA süteményes fémdoboz festéseHa tetszett a bejegyzés, iratkozz fel a blog jobb oldalán, így minden cikkről kapsz majd új értesítést. További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.