2016. február 2., kedd

Bonanza asztal átalakítása

Soha nem gondoltam, hogy az új házba egyszer Bonanzát fogok venni. Anyum a 80-as években vett két sötétbarna tálaló szekrényt, egy nagy asztallal. A színét nagyon nem szerettem, de akkoriban nem voltak még szuper, krétafestékek a piacon. 

Nagyon csodálkoztam magamon, amikor megakadt a szemem ezen az asztalon és rájöttem, hogy ez szintén a Bonanza bútorcsaládból való.  A ház átalakítása alatt, a legnagyobb rumli közepén sikerült megvennem ezt az asztalt a kis székkel. 


Már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam Annie Sloan festékét, amit Enikőnél szereztem be. Ez egy nagyon sűrű krétafesték, ami tökéletes olyan bútorfestésekhez ahol shabby chic hatást szeretnénk elérni.  

Tisztítás, portalanítás után, egyből neki lehet kezdeni a festésnek, nem kell előtte csiszolni. 2-3 rétegben tökéletesen fed. Én az Old Ochre színt választottam, úgy éreztem evvel tökéletesen át lehet varázsolni a bútort az én ízlésemre. 


Az első réteg után így nézett ki, pontosan látható, hogy festékért kiált még az asztal.  


Ez a festék egyébként nagyon gyorsan szárad. Gyakorlatilag mire végeztem a két fiókkal, újra festhető volt az asztal. 





Nagyon élveztem a festést, mert egyre jobban tetszett az asztal, evvel a világos színnel. 

Amikor elkészültem nagyon finom csiszoló papírral átcsiszoltam majd a széleinél kicsit erőteljesebben rányomtam a kezemmel, hogy minimálisan koptatott hatást érjek el. 



A meglepetés akkor ért amikor fixálásként, színtelen waxot vittem a tetejére amitől jóval sötétebb lett a kezelt felület. Én először egy puha rongyot majd a lábainál borotválkozó pamacsot használtam a felvitelnél. 


A fiókoknál is remekül látszódik mennyire más a színe a kezelt darabnak. Végül egy nap után, sokat nézegetve, megbékéltem evvel a sötétebb színnel, és lekezeltem az egész asztalt. Amikor elkészültem nem engedtem a családot az asztalhoz, hogy legyen ideje a waxnak keményedni. 








1-2 napig bírtuk, (5-7 nap kellett volna) majd használatba vettük. 

Végre a helyére került

Később találtam egy kis fiókos szekrényt a tv állvány mellé, így az asztal átkerült a nappali, világosabb sarkába. 



További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.


  







Ajándék

Nem feltétlenül kapcsolódik ez a 4 perces kisfilm a blogom témájához, de úgy gondoltam látnotok kell! 180 filmfesztiválról eddig 50 díjat hozott el, ami nem véletlen. Az alkotók most megosztották, hogy mindenki számára elérhető legyen. 

  A kisfiú egy videó játékot játszik, amikor Édesanyja hazaér és ajándékot hoz neki...  





További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.