2016. március 25., péntek

Bárszekrény átalakulása, shabby chic stílusban


Egy gyönyörű bárszekrényt sikerült vennem a neten, amit a nappalinkba szántam. Ahogy megláttam, tudtam, hogy a fehér szín jól fog állni neki.   

Amikor végre megérkezett hozzánk nagyon foltos volt, talán a képen is látszik, és néhány helyen lakk is borította. Alapos tisztítást igényelt, mielőtt hozzákezdhettem a festéséhez. A magyar, Pentart dekor paint soft festékét használtam hozzá. Evvel a festékkel nem szükséges csiszolni a bútort, azonnal lehet festeni. 2 rétegben festettem le, de pár óra múlva láttam, hogy bizony több helyen átvérzett a festék.  Ez nagyon csúnya látvány, foltos lesz a bútor, több helyen átüt  a barna, alsó festékréteg. Többnyire bonanza székeknél, szekrényeknél szokott ez előfordulni. Hát, most ennél a csodánál is meglepett engem.

Csak úgy lehet tőle megszabadulni, ha teljesen átlakkozzuk a teljes szekrényt vizes bázisú lakkal. Így lezáródnak a pigmenetek és következő festékrétegek már nem tudnak átvérezni. Hát nem kis munka volt, de elkészült. 
Utána még visszacsiszoltam a felületét és a mintáknál is, majd egy puha ronggyal waxot vittem a felületre. 

Belül nem festettem, mert ott igen szép a fafelület és sajnáltam befesteni. 
Az alsó fiókba lehet tenni a szalvétát, evőeszközöket, dugóhúzót és a lehajtható részre a poharakat, tányérokat, borosüveget. 

Mit gondoltok, megérte a fáradozást? 


További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.