2015. április 11., szombat

Picur cica és a költözés

Van egy csodás cicám, Picur! Gondoltam, hogy nem lesz vele egyszerű a költözés, de sikerült túlszárnyalnia minden elképzelésem. 


Megbeszéltük az új háztulajdonosokkal, hogy mivel nekünk január 6-án át kell adnunk a házat és csak februárban tudunk beköltözni az új házunkba, ezért nem tudjuk őt egyenlőre magunkkal vinni, itthagynánk a régi, megszokott helyén. Szerencsére nyitottak voltak a feladatara az új lakóink, tetszett nekik Picur. Hagytunk náluk sok macska eledelt és ígéretet kaptunk, hogy etetik, szeretgetik. Én sajnos allergiás vagyok a macska szőrre, de ezt nem akarom tudomásul venni, így van cicánk. Mivel a kertben van háza és télire csodás bundát növeszt, bátran kint lehet őt tartani, és a havat is nagyon élvezi. A házba nem tudom beengedni és nem is veszem fel őt, az ölembe sem, de nagyon jóban vagyunk. 


Arra azonban nem számítottam, hogy a februári beköltözés után, mindig visszamegy majd a régi házba. 3 utcányira költöztünk el, nincs nagyon közel, ráadásul vemhes is volt már. Minden nap felhoztuk magunkkal, itt volt velünk egyre többet, de aztán este visszament. Hiába vettem neki a kedvenc ételét, akkor is faképnél hagyott bennünket. 

A helyzet csak április 10-én oldódott meg, amikor kora reggel megszólalt a telefon és az új háztulajdonos hívott, hogy jöjjünk gyorsan mert vérzik a macska. Teljes frászban volt az egész család, Picurt be is engedték és ott sírt nekik. Fogtuk a pokrócát és dobozát és lerohantunk érte. Ahogy beléptünk, megszületett az első kiscica. Picur láthatóan megnyugodott, abbahagyta a hangos nyávogást, majd óvatosan a dobozába tettük a kiscicát, ahová Ő is gyorsan bemászott.  Hazahoztuk és itthon még három kiscicának adott életet. Már nem sírt, nem nyávogott, simán lezajlott a szülés.  
Ettől a naptól kezdve soha többé nem ment vissza a régi házunkba, velünk maradt és szépen nevelgette a kiscicákat. 

A kis trikolor cica, Ginger lett a kedvencünk. Meg is tartottuk őt, hogy ne legyen többé egyedül Picur. Ginger olyan cica, ha kilépsz ajtón hanyatt veti magát és hangosan nyávog, hogy szeretgesd meg. Picur is nagyon kedves cica, de ilyen cicával még nem találkoztunk. A lányaim kérésére Ginger nálunk maradt. A többi macsek sikeresen gazdis lett.
Ha tetszett amit olvastál jobb oldalon fel tudsz iratkozni az email címeddel, így mindig kapsz majd értesítést az új bejegyzésekről.

További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.