2016. január 23., szombat

IKEA Hemnes TV szekrény átalakulása

A felújítások alatt többször ellátogattunk az Ikeába, főleg a FYND részlegre. Sikerült szert tennünk erre a Hemnes TV szekrényre, amit tavaly kiárusítottak és már csak ez az egy darab volt belőle. Gyorsan lecsaptunk rá, nekünk ez pont megfelelő volt. Az Ikea most három fiókos változatban dobta piacra és megszüntette ezt, amit nem értek, mert ez a kétfiókos változat igen nagy, nem tudnék elképzelni ennél nagyobbat, pedig elég nagy a nappalink. 
Az elmúlt héten lefestettem a mellette lévő, kis fiókos szekrényt spanyol szürkére, a tv szekrény is festékért kiáltott. Először a  tisztítás következett, most nagyon könnyű dolgom volt. 
Leterítettem egy fóliával a parkettát és munkához láttam. 
Először a Lignocolor termékcsalád fehér színével festettem át, majd a spanyol szürke következett. Nem volt annyira egyszerű vagy gyors a sok léc miatt, de nem akartam szétszedni a bútort teljesen. Délutánra elkészült, még a fiókok vártak rám. Úgy döntöttem a szürke fiókos asztalhoz hasonlóan itt is stencilezni fogok, de csak a fiókok frontfelületét. 
Elkészítettem, visszacsiszoltam, de nem voltam biztos a dolgomban. 
Aludtam rá egyet, majd reggel a férjemmel megbeszélve úgy döntöttünk, hogy ez így túl sok.


reggeli fényben, még stencilezve

Ráfestettem és eltüntettem a mintát. 


elkészült

 Végre elkészült a nappalinkban ez a rész is. Tegnap még a fotel fa része barna színű volt, átfestettem, mára fehér színt kapott. Nem zavarnak a különböző stílusú bútorok, úgy gondolom ezekkel a színekkel,  nyugodt, harmonikus lett a szoba. 

További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.