2016. július 5., kedd

Régi falitéka átalakulása

Már egy éve megvettem ezt a nagyon régi kis falitékát, de nem ez volt a legfontosabb,  hogy lefessem és helyére kerüljön, ezért a műhelyben várta jobb sorsát. 




Mikor elkészültem a szekreterrel a férjem kijelentette, hogy most bizony a téka következik, hiszen régebben megvásároltam, mint az alatta látható bútort. Nem volt mese, neki kellett állnom végre lefesteni. 


Sajnos sok hibája volt, egy ismerős asztalos mosolygott is, hogy ezért nem szabad pénzt kiadni. Én nem így gondoltam. Mivel nagyon erősen volt viaszolva (ragadt) ezért alaposan meg kellett tisztítanom festés előtt. 

A festéshez a maradék festéket használtam, amivel a szekretert is festettem. Három réteg kellett belőle, majd kicsit megcsiszoltam, amitől csodálatosan szép, selymes lett a felülete. 




A széleken jóval erősebben rányomtam a csiszoló papírt, hogy kopottas hatást érjek el. Ha már egyszer egy nagyon régi tékát festettem be, legyen régies hatása akkor is, ha új színt álmodtam neki.  



Utána színtelen waxot vittem a felületére, amit Krisztitől szoktam beszerezni, mert eddig nála találtam meg a legjobb waxot. Szívesen ajánlom nektek, mert nem ragad és csodás selymes felületet ad, egyből a felvitel után. 




Egy év után, végre a helyére került a régi téka és nagyon tetszik nekünk! Azt hiszem a kávédarálót is festeni fogom, mert nagyon kilóg a pasztell sorból. 

További inspirációért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.