2015. február 17., kedd

Beköltöztünk!

Eljött 2015 február 16.a, végre beköltöztünk! Volt már januári határidő, február eleje is, de ez volt a végső határidő a szerződésben. Sajnos kivárták a legutolsó pillanatot és még akkor is közbejött az influenza járvány. Február 15.-én ismét felhívott a néni és mondta, hogy lázasak lettek a bácsival és influenzásak. Tényleg nagyon sajnáltam őket, de mivel Ők már elköltöztek a házból csak a fia holmija maradt ott, mondtam, hogy akkor most a fiatalokon a sor, ürítsék ki végre a házat. Beszélt is a fiával és végre megkaptuk a kulcsokat.




Mivel nekünk a szekrényeink és bútoraink többsége a régi házunkban maradt, gyorsan meg kellett oldanunk a ruháink tárolását. Vettünk négy IKEA ruhatartót és ráakasztottuk az összes ruhánkat. Sok holmi maradt még a gyerekektől is, igyekeztem mindent külön zacskóba pakolni, hogy ők is könnyebben ki tudják majd válogatni, mire van még szükségük. Sajnos erre a költözés hajrájában már nem volt idő, így mindent bezsákoltunk. Januárban és februárban vettem még pár bútort a vaterán, így legalább volt hova leülnünk. 




Mindenütt dobozok voltak a házban, de végre már bent voltunk, így alaposan átgondolhattuk a terveinket, hol is kezdjük az átalakítást. 

A fürdőszobánál nagyon elkeseredtem, mert a kádon a zománc több helyen le volt ütve, nem is kicsit. Eddig nem vettük észre, szerintem a zuhanyfüggöny volt mindig rajta. Még nem tudom mi lesz vele, mert ha kicseréljük, pont ilyen csempére lenne szükség, ami már nem kapható. A teljes fürdőszobát meg nem akarjuk felújítani, mert így is tetszik, kár lenne érte. Csak ez a kád...




A konyhabútor biztos marad, valószínű majd átfestem. A jobb oldali tégla falakat és a középen lévő szekrény falait biztos bontani fogjuk, hogy egy hatalmas konyha étkező helyiséget kapjunk. A kék-fehér csempének is mennie kell, mert több helyen el van repedve, így nem érdemes festéssel kísérletezni. 



 Az étkezőasztalunkat is sikerült elhozni az előző házunkból, mivel karcos volt a teteje, így szerencsémre nem kellett az új lakóinknak. 16 éve amikor megvettük a kisfiam kijött hozzám a  konyhába majd végig tolta rajta a lego vonatot. 


Jól ránehezedett, így alaposan benne maradt a nyoma. De innentől kezdve legalább nem izgattam magam, hogy megsérülhet. Rajzoltak, leckét írtak, dolgoztak rajta a lányaim is, ott is maradt mindennek a nyoma a puha fenyőfán, de ettől lett olyan szép patinás és így maradhatott most meg nekünk. Nekem így érték, nekik csak egy hibás asztal. Sajnos a teteje alaposan megkarcolódott a költözés alatt, így majd le kell festeni. ITT olvashatsz a felújításról. 

A fehér széknek is nagyon szeretem a formáját, úgy hozhattam el a régi házunkból, hogy vettem nekik helyette másikat, hogy le tudjanak majd ülni. Szerencsére volt hátul a faházban egy kis kocka asztalunk, azt hagytam ott 4 székkel. 


Kissé kupis a nappali a beköltözés után, a dobozokat oldalt és középen is gyűjtjük. 

A fehér fürdőszoba szekrényeinket semmi esetre sem akartam otthagyni nekik. Az ingatlanos hölgy szerencsémre a segítségemre sietett. Odaálltam a szekrény elé amikor fotózni akarták és közöltük, hogy antik. Persze nem az, de mondtam, hogy a mosógépet megkapták, ezt nem! Szerencsére kimentek a fürdőszobából és nem vitatkoztak. Még nem tudom hova  kerül majd a lakásba, de találok nekik helyet az biztos! 

Nem kis meccsek voltak ezek pár bútorért, de képtelen voltam mindent otthagyni nekik. Közben rájöttem, ezek csak tárgyak, ha igazán el akarjuk adni a házat, ezek most nem számítanak.




További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.