2015. március 25., szerda

A garázslejáró, garázs átalakítása műhellyé

A férjem mióta kiköltöztünk a házból folyamatosan tervezi az átalakítást. Rajzol, méricskél, intézi az engedélyeket és sokat, nagyon sokat beszélünk az elképzeléseinkről. 

A ház előtti gépkocsibeálló olyan meredek, hogy sosem fogunk beállni a garázsba, így azt biztos megszüntetjük és egy műhely lesz a helyén, nekem és a bútoraimnak. Itt remekül tudok majd bútort átalakítani, és festeni.  

Ha megszüntetjük a meredekséget, nem fog többé az eső, egyenesen a kertbe és a garázsba ömleni az utcáról. Bár az előző lakó már kiépített egy vízelvezetést, pontosan ismerem ez mekkora bajokat okozott az előző szomszédainknál. Volt, hogy mindannyian, vödrökkel mentünk a vizet kimerni a házukból, mentettük ami menthető volt. 


Nem szeretnénk így járni, ezért neki is állunk. A képen pontosan látszik, hogy a víznek tökéletes út van kialakítva a garázs felé. :-( 



Az emberek akiket segítségül hívtunk a ház átalakításához először egy támfalat építettek.




A két támfal között és fölött elkezdtük gyűjteni a sittet a tetőtéri bontásból, így egyenlőre konténert se kellett vennünk. 



Végül az utcán kialakítottak egy lejtést és murvával betömörítették, úgy hogy a betonnak is maradjon hely, és esetleg majd egyszer aszfalt is fog rákerülni.




Amilyen mázlink volt az első képeken látszó lejáró kapuja elfordítva, pont odaillett kerítésnek. Már csak a lakatos hiányzott, hogy kitalálja, hogyan fogja hozzárögzíteni az oszlophoz. 



Tökéletesen megoldotta, mintha mindig ilyen lett volna! 

Belül is elkezdtük a kertrendezést. Lépcsőzetesen próbáltuk kialakítani a meredek területet a virágoknak. Azt szeretném, ha belülről kinézek az ablakon, mindig szépet lássak! 




Belül is lassan alakul a műhelyem. Ha látni szeretnétek, milyen lett, kattintsatok IDE. 





További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.