2016. január 19., kedd

Tetőtéri háló átalakítása

A tetőtérben nagyon rossz illat volt. Nem tudom mitől lehetett, talán a festett hajópadlótól és a plafonon lévő lambériától. 



Gondolkoztunk, hogy mi legyen, megtartsuk vagy menjen, de amikor lepkék és százlábúk bújtak elő a faborítások mögül, azonnal meg volt a döntésem: kipucoljuk az egész tetőteret! Nem volt olyan egyszerű, de belelendültünk. Látjátok a lendületet? 


Lendületben :-)

Itt is szükség volt a villany vezetékek cseréjére, így minden nap kemény takarítás várt rám a falvésések után. Talán ez volt a legrosszabb, mert nem volt látható a változás, de muszáj volt megcsinálni, ha biztonságos otthont akarunk. 


Villanyszerelés, festés

Végre jöhetett a festő, aki glettelt, csiszolt majd festett, hogy végre csodás fehér legyen a szoba. A házzal megörökölt erős sárga szín miatt teljesen elment a kedvem a színektől, nyugalmas fehérre vágytam. Közben kitaláltuk, hogy a szoba végébe, ahol nagyon meredek lejtésű a tető, egy beépített szekrényt csináltatunk. Így nem fogjuk majd beverni a fejünket és meg lesz oldva a ruhák tárolása is. Kicsit féltünk, hogy nagyon össze fogja nyomni a szobát, ezért tükrös, tolóajtóval rendeltük meg. 


Festés után a parkettás az aljzatkiegyenlítővel kezdte a munkát
Parkettát is nézünk, végül egy jó minőségű laminált mellett döntöttünk, ami nagyon hasonlít a fára. Nem bántam meg, nagyon szeretjük, az egész tetőtérben ilyet tettünk le. 




Nagyon vártuk már a szekrény érkezését
Végül ilyen lett a háló. A tükrös szekrény mögött remekül elférnek a ruháink is.


2 sorban vannak a szekrény szélein a ruhák, így középen be lehet lépni és le lehet akasztani a megfelelő darabot. A szekrény ajtaja 3 részre van osztva, könnyen eltolható a széleken, így onnan is egyszerűen elő lehet venni a ruháinkat. 


Végül így néz ki ma a hálószobánk. Még vannak festésre váró bútorok benne. :-) 


További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.