2016. március 23., szerda

Konténer ház

 Az utóbbi tíz évben egyre gyakrabban építenek a világban konténer házakat, kávézókat, kisebb üzleteket. Magyarországon a II. kerületben épült fel pár éve egy konténer bölcsőde, hogy enyhítsen a helyhiányon. Több külföldi TV műsor is bemutatott, izgalmas konténerház építkezést Angliában vagy Ausztráliában.  

Engem is nagyon érdekel a téma, főleg, hogy az utóbbi időben több cikket is olvastam avval kapcsolatban, hogy 750 ezer Ft-ból,  illetve 1 millió Ft-ból ki lehet hozni egy házat. Mivel a TV műsorokban mindig elhangzott a költségvetés, ezt nem tudtam elhinni. Mint kiderült,  jogos volt a kételkedésem.


Ezeknek a házaknak nagy előnye, a viszonylag könnyű  és gyors a telepítése. A fő kifogások a konténerházakkal kapcsolatban általában a mérettel és a hőháztartással kapcsolatban merülnek fel. 
Több egymáshoz illesztésével és utána a külső vagy belső szigetelés elkészítésével, akár ÖKO házat is létre lehet hozni belőlük. Igen ám, de milyen áron? Megkerestem egy céget, aki azt a tájékoztatást adta, hogy  „B” energia szinttel, 150.000 Ft + Áfa / m2-től indulnak az árak. A tégla házakhoz képest azonos igényszint esetén, csak 20-25%-al lehet olcsóbban felépíteni egy konténerházat. És itt jön még egy bökkenő mert a szállítás, kamion méretekben történik, tehát kamionnal járható út kell, hogy a telekig vezessen, valamint daru emeli a helyére a konténereket. Ez sem olcsó mulatság.
 Így azt gondolom óriási tévedés egy olyan cikknek bedőlni, hogy 1 millió Ft-ból kijön a fent látható ház. Magyarországon egy 60- m2-es ház 9-10 millió Ft körül valósítható meg. Ha üzletet szeretnénk, az ár az egyedi igényeknek megfelelően változik.Ti mit gondoltok? Laknátok egy jól megtervezett, szépen kivitelezett konténer házban? 


További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.

  


5 megjegyzés:

 1. hol lehet ilyet rendelni? Mi az ára! És ki rakja össze?

  VálaszTörlés
 2. pontos árajánlatot a fenti faburkolatu 2 konténerböl összerakott ház árárol kérnék! Ez nagyon tettszik!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Julianna! Benne van a cikkben. Magyarországon egy 60- m2-es ház 9-10 millió Ft körül valósítható meg. Nem ismerem a céget, de itt a honlapjuk: http://www.kontenerhaz.hu/#!kontenerhaz-akcio-60m2/c1hix Szép napot neked! Csilla

   Törlés
 3. Semmi esetre sem laknék fém házban!

  VálaszTörlés