2016. május 30., hétfő

Négyfiókos rattanszekrény átalakítása





Ezt a négyfiókos rattannal borított komódot 17 éve vettem. Sokat használtuk, majd amikor a nagylányom pár éve elköltözött otthonról, vitte magával. Ő is kihasználta és a kiscicái is imádták a rattan borítást. Ezen tanultak meg mászni. Viccesek voltak, de a szekrény kicsit megsínylette a sok próbálkozást. Végül visszakerült hozzánk. A férjem kemény munkával leszedte az összes rattant róla én pedig nekiálltam a festésnek. 





Saját magam kevertem a festéket. Most OBI 2 az 1-ben zománcfestéket használtam, mert ezt kültérre is javasolják és vízbázisú. Nem mellékes, hogy gyermekjátékok felületére is alkalmas, káros anyag mentes és igen olcsó.



Tanulni, kísérletezni, tökéletes. A fehér színt nagyon kevés türkizzel kevertem, alaposan elkeverve, majd 2 x lefestettem a szekrény külső részét. A festék igen gyorsan száradt, 15 perc várakozás után újrafesthető volt, igaz, szép napos időben festettem.

Még régebben festettem egy szekrényt ilyen festékkel, igaz az farostlemezre ment, de azóta is állja a strapát. Meglátjuk ez hogy bírja, főleg kültéren, majd írok róla! 





A fiókok festésénél, mindig egy kicsivel több türkiz színt adtam az előzőleg kikevert festékhez így mindig egyre sötétebb árnyalatot kaptam.





Nekem nagyon soknak tűnt ez a négyféle kék, ezért sablonnal mintát vittem a felületére a szekrény azonos színével. Így az erős árnyalatok teljesen kivilágosodtak, csak a minta lett egyre sötétebb. Végül kicsit meg is csiszoltam a fiókok felületét, hogy rusztikusabb legyen. 






A gombokon még gondolkozom, addig marad az eredeti barna. Valószínű fehérre festem majd és tengerparti mintával díszítem majd. Fotó később lesz róla. 




Amikor a helyére került, lefestettem a mellette lévő asztalkát is és a többi kisbútort is amikről itt olvashatsz majd a blogban. Már nagyon várom, hogy a ház is végre fehér színt kapjon, akkor fognak igazán érvényesülni  a kékek.