2016. szeptember 18., vasárnap

IKEA Tarva szekrény átalakítása

Adott egy IKEA Tarva szekrény, amit sikerült leárazva megvenni két hete egy IKEA Family akcióban. A teljes ára majd 45 ezer Ft, de leárazták 29 ezer Ft-ra.  Nem olcsó, de legalább fából van. 
Mivel a fiókokat nagyon szeretem  és a gardrób szobából pont egy ilyen, keskeny fiókos szekrény hiányzott, így megvettük, azaz megvette nekem a nagylányom és az Édesanyám.  

Amikor reggel megnéztem a neten az IKEA honlapját, még 12 darab volt belőle. Mivel külföldön voltam,  írtam gyorsan a nagylányomnak, aki a segítségemre sietett. Délután tudtak elmenni Anyukámmal a szekrényért de szerencsére volt még pár darab volt belőle. Sajnos nagyon nehéz volt a doboz, amit le kellett emelni a kocsira, de szerencsére egy kedves Ikeás srác, Robi a segítségükre sietett, így sikerült megvenni és kocsiba betenni a bútort. Ezer köszönet Anyunak, Nicolnak és Robinak is a segítségért! Nélkülük nem lett volna egy szuper 6 fiókos szekrényünk. Szeretem az új fenyő bútorokat, a fa illatát, így amint hazaértünk, nekiláttunk a szerelésnek, ami nem kis feladat volt! Amikor megláttam a 3 zacskó csavart, a millió elemet, amit össze kellett rakni, kicsit megijedtem, de a férjem megnyugtatott, hogy simán összerakjuk. Így is lett! Gyorsan nekiálltam a festésnek. A színválasztásnál én a pasztell árnyalatokat kedvelem, így a Lignocolor festékcsaládból a Stone-ra és a Madrid Green-re esett a választásom, ami az egyik kedvencem. Ezek a pasztell árnyalatok kicsit nehezebben fednek, de két réteg pont elég volt arra, hogy eltüntesse a fenyő bútoroknál látható csomókat. 


Sajnos az oroszlános bútorfogantyúból csak 6 db volt itthon, de rendeltem még hozzá, majd később mutatom a végeredményt.  


A bútor a gardrob szobába kerül, ha elkészültem vele, hozom az újabb fotókat. 

Azóta megérkeztek a fogantyúk is. Nagyon szeretem ezt a színösszeállítást, a szekrény Stone árnyalata tökéletesen passzol a kedvenc szőnyegemhez is! Jobb oldalon fel tudsz iratkozni, így minden bejegyzésről emailben kapsz majd értesítést. Ha bármi kérdésed van, írj nekem a lap alján, igyekszem hamar válaszolni neked.


További inspirációért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.