2015. január 10., szombat

Négy évszak nálunk - Honnan is indultunk

A házeladás nagyon gyorsan ment de nem volt olyan egyszerű egy kisebbet találni, amiben láttunk fantáziát. De végül sikerült! Az átalakításokat végig fotózom, így láthatjátok majd, miből mi lett. Addig pedig így kezdődött...

Csodálatos helyen éltünk, Budapest csendes, nyugodt szélén, madárcsicsergésben. Évről-évre alakítgattuk, építettük, míg  a végén olyan lett a ház, és a kert is amilyet elképzeltünk. Nagyon élveztük a nagy kertet, de minél nagyobbak lettek a gyerekek annál kevesebbet használtuk. Gyakorlatilag a én nyírtam a füvet minden héten és a férjemmel alakítgattuk a bokrokat, ültettük a virágokat és szedtük a gyümölcsöt. Azért a gyerekek segítettek ám megenni!1998 február
  
1998-ban ilyen volt amikor megvettük. A kertet szőlő és bokorsorok osztották több kis részre, a kisfiam ott ismerkedik éppen a kerttel. Elhanyagolt ágyások voltak, az előző bérlők nem foglalkoztak a kerttel. Szép kis feladatnak látszott megcsinálni, nem riadtunk vissza semmitől, örültünk, hogy sikerült ezen a környéken házat találnunk. 

Eladtuk Anyuék lakótelepi lakását és Ők beépítették a tetőteret a fejünk felett. Csodás otthont varázsoltak maguknak, külön lépcsőházzal, a béke jegyében.   Tavasszal Anyukámmal és a nővéremmel sok-sok nevetéssel fűszerezve felástuk az egész hátsó kertet majd befüvesítettük a gyerekeknek. Nem egy napos munka volt, de a végeredmény egy nagy, egybefüggő csodás kert lett. 


Minden évben vettünk olcsó, pici örökzöldeket, cserjéket, virágokat, ami mára körülölelik az egész kertet. 16 év alatt sok foci és röplabda meccs volt nálunk, majd végül amikor a fiunk kosárlabdázni kezdett egy kosárpalánk is helyet kapott hátul. Kihasználtuk a kert minden zugát, azt hiszem sikerült a gyerekeknek és magunknak is paradicsomi körülményeket teremtenünk. Minden télen amikor leesett a hó, vicces hóembereket építettünk. Később a gyerekek már házat is építettek Picur cicának, aki nagyon élvezte az új építményt a kertben.  Gyerekzsivajtól volt hangos a ház és a kert, de most új lakók érkeztek egy kis gyerekkel. Remélem ők is annyira élvezni fogják, mint ahogy mi szerettük 16 éven át! Ilyen lett a ház 2014 őszére amikor is meghirdettük, majd egy hónap múlva el is adtuk. A kertet mindig én ápoltam, nyírtam a füvet és a bokrokat. Nagyon szerettük azt hiszem látszik rajta, pedig nem egy palota, de számunkra maga volt a paradicsom. 

Egy éven át fotóztam tavaly a kertet, így sikerült ezt a négy évszak videót 220 fényképből elkészítenem.  :-) 

 
Túl vagyunk a költözésen, naná, hogy szakadt a hó a költözés alatt. Nem számoltam meg a banános dobozok számát, nem lett kevés a bepakolásnál. 

Átadtuk a házat és megtaláltuk az új álmaink otthonát mindössze három utcányira. Sok átalakítás vár ránk de most van időnk. Mi csak február közepén tudunk költözni, addig meghúzzuk magunkat az ismerőseinknél és felkészülünk a nagy feladatra. 

Most kezdődhet minden elölről egy új házzal, hogy újra csodás otthonunk lehessen. 


További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.