2016. január 16., szombat

A tetőtéri fürdőszoba átalakítása - 2015 március

Tavasszal nekiálltunk a tetőtérnek is. A fürdőszoba sem maradhatott így, talán emlékeztek, hogyan is nézett ki amikor megvettük a házatA kisszobából nyíló sufniban volt egy bojler ami már nem adott meleg vizet, ráadásúl csöpögött, így ezt is meg kellett szüntetni és kigondolni helyette valami szép megoldást.Kitaláltuk hogy kiszedetjük a falakat a kisszobában, a sufniban és a fürdőben is, mert egy nagy összevisszaság volt az egész, ki-be ugró falakkal és fel kellett deríteni a csöveket is, mi honnan hova megy. Pár óra alatt szétkapták az emberek, már akkor látszott milyen jó ötlet volt.  Nyugodtan ment a munka, hiszen a férjem építész és előre megnézte a falakat, hogy ne tartó illetve fő falakhoz nyúljunk hozzá. A fürdőszoba sokkal nagyobb lett, és a kisszobából is egy hosszúkás szoba kezdett kialakulni. Végre eltűntek a csiki-csuki beugrások és a felesleges kis sufni is. Az építkezésnél az volt a legrosszabb, hogy közben bent laktunk a házban. Fal és csempebontásnál mindig őrült nagy por, piszok keletkezett, így gyakorlatilag 4 hónapon át minden nap, többszöri kemény takarítás várt rám, hogy ne árasszon el mindent a munkák nyomán centiméteres vastagságban a por. De úgy éreztem jól haladunk, minden nap egyre szebb lett valami a házban, így el tudtuk viselni az építkezést. 

Közben rohangáltunk anyagokért, csempékért, padlólapért és mindig azt éreztem, mekkora mázlink van, mert az elképzeléseim szerint lettek akciósak a kinézett csempék, padlólapok.   Keresnünk kellet valami szép megoldást a bojler helyett is. Nem akartunk födémet bontani, hogy lentről felhozzuk a csövet a kazántól, ez már túl nagy kosszal, bontással járt volna, a ház több emeletén is, egyszerre. 


Alakul a tetőtéri fürdő

Megtaláltuk a jó megoldást a bojlerre, és viszonylag kis helyet is foglal.
A csempe 1800 Ft-ra volt leárazva a Praktikerben, régen kinéztem már ezt a natúr szépséget. 


Épített zuhanyt csináltattunk, itt már csak a biztonsági üveg hiányzik, amit végül külön legyártattunk. Így a normál ár egyharmadába került. Nagy szerencsénk volt, mert egy fürdőszoba bolt eladója súgott nekünk, hogy nézzünk körül az interneten, mert úgy sokkal olcsóbban tudunk hozzá jutni. 


A fiam luxus fürdőnek nevezte el az új fürdőnket és csak itt hajlandó fürödni. További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.