2016. február 21., vasárnap

A hűtőszekrény sztori - lakatossal A kedves idős házaspár nem vitte el a régi hűtőit, amikor meghallották, hogy nekünk mindent ott kellett hagynunk az előző házunkba. Így volt időnk alaposan körülnézni a piacon, hűtővásárlás előtt. 

Jó szolgálatot tett a két régi hűtő, amíg keresgéltünk a piacon
A bontások előtt sem akartuk megvenni, nehogy baja essen, így türelmesen vártunk és nézelődtünk. Mi nagy kétajtós hűtőt hagytunk az előző házunkban, de hiába kerestünk hasonlót, csak 350-600 ezer Ft-ért lehetett hasonlót kapni.  


A hasonló annyival volt több (szerintem kevesebb! ), hogy jégkocka és ital adagolója volt. Mi nem akartunk ilyet mert tudtuk, hogy
  • 1.  Nem fogjuk drága pénzért oda vezettetni a vizet a hűtőhöz, 
  • 2.   Többször hallottuk, hogy nem is egészséges. 
  • 3.  A víztartály elég nagy helyet foglal el a hűtő légköbméteréből. 


A helyére pont beférne egy kétajtós hűtőszekrény

  Már szétvertük a konyhát, eladtam a kályhát is, amikor egyik este bementünk egy gyorsétterembe vacsorázni. Tudom nem egészséges, de eljött az a pillanat több hónapi pornyelés után amikor már csak akkor vagy hajlandó elővenni egy lábost, ha le is tudsz normálisan ülni, megenni az ételt.Erre akkor még nem volt lehetőség, így este felé mire kitakarítottam, nem tudott már feldobni a főzés gondolata. Betértünk egy Média Marktba nézelődni és egy külön sarokban ott volt a hűtő, amire vágytunk. Az ára áthúzva, 199.999 és leárazva. Annyira nem hittem el, hogy 180 ezer Ft, hogy kerestem egy eladót és megkérdeztem, hogy igaz-e. Azt mondta, ha ilyet szeretnénk most vigyük mert 2 db van már csak belőle és nem szoktak ilyet kapni, csak víztartályosat több száz ezerrel drágábban.  Az a kis ajtó jobb oldalon egy gazdaságos kis csoda. Arra szolgál ha csak egy sört vagy vizet szeretnénk kivenni a hűtőből akkor azt kinyitva, könnyen kivehető, nem kell az egész ajtót kitárni. Ez a tavaly nyári, 38 C fokos melegben jól is jött.  Megvettük és megrendeltük a szállítást is. 


Amikor megérkezett a várva várt hűtő, no akkor ugrott a majom a vízbe.  Nem tudtak vele ráfordulni az ajtóban. Sebaj, gondoltam majd a kerten keresztül bevisszük. Ott a kerítés egy része és a kukatároló volt útban, nem lehetett ráfordulni a lejáróhoz. Nem volt mit tenni kint hagytuk az ajtó előtti fedett részen és alaposan betakartuk, mert jött a vihar. A férjem felhívta a lakatost aki csodásan megoldotta a garázslejáró átépítésénél a kerítést. Kérte, hogy csak egy flexet hozzon, bajban vagyunk. Este kijött, levágta a korlát egy részét, úgy, hogy majd vissza tudja szépen hegeszteni. Fogtuk a fejünk, hogy ez nem lehet igaz. Végül a lakatos úgy oldotta meg a visszaszerelést, hogy bármikor lecsavarozható a levágott rész, így nem lesz gond, ha bármilyen nagy dolgot kell ismét szállítani.  Másnap visszajöttek a szállítók és simán behozták a hűtőnket. Közben meséltek pár vicces történetet arról, hányszor nem sikerült leszállítani a megrendelt termékeket. 


Ezek szerint nem csak nálunk volt ilyen probléma. 

ELŐTTE
A hűtő tökéletes passzol a fekete kályha helyére. A bal oldali tálaló szekrény még festésre vár. 

UTÁNA

Nemrég meglátogatott minket a kedves idős házaspár akitől a házat vettük. Nem ismertek rá a házra, nagyon tetszettek nekik a változások. Én is elmeséltem, hogy most már sokkal jobban szeretem, mint a régi házunkat. A néni a nyakamba ugrott, annyira örült a hírnek. Ők most a gyerekeik és unokáik közelében élnek egy új, kényelmes lakásban.  

Ha kérdésed, véleményed van, szívesen fogadom! Ha tetszett amit olvastál, jobb oldalon fel tudsz iratkozni az email címeddel, vagy a Google fiókoddal,  így mindig kapsz értesítést az új bejegyzésekről.  

További inspirációkért kövesd a Facebook illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni.

  
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése