2016. március 5., szombat

Tetőtéri fiú szoba felújítása IKEA bútorokkal

Amikor eladtuk a házunkat a fiam egyik kérése volt, hogy mindenképp  maradjunk a környéken. Ez sikerült is! Most ebből a szobából kellett egy kellemes, lakható szobát varázsolni, ahol jól érzi majd magát. Azt is meg kellett oldani, hogy kinyitható ágya legyen és akár ketten is, kényelmesen tudjanak majd aludni a szobájában. 


Ez mind nem lenne probléma, ha nem lenne a szoba közepén a gerenda. A tetőtér felújítás elején, itt is felszedtük a hajópadlót és lebontottuk a lambériát a plafonról, mint a hálószobában és a tetőtér többi részén.  A szobát felvonulási területnek használtuk, addig gondolkoztunk a megoldásokon. 




Végül a szobát fehérre festettük és ugyan azt a padlót kapta mint a hálószoba. Kezdődhetett a berendezése, amit nagyon szeretek. 



Az egyértelmű volt, hogy a gerendának maradnia kell, nem lehet eltüntetni. Az előző lakó ezt a berendezést választotta a fiának. Én szerettem volna elkerülni, hogy az ágya a gerenda mögött legyen és éjjel ha fel akar kelni, ne találkozzon össze a gerendával. Könyvespolc is kell bőven, mert nálunk mindhárom gyereknek saját könyvtára van a kedvenc könyveikkel. Persze egy idő után előfordult, hogy vándoroltak a könyvek az egyik szobából a másikba, de utánpótlás mindig érkezett. 


A szoba elég keskeny, ezért egy kisebb, kinyitható sarokheverőt kerestem ami kényelmes. 150 cm-nél nem akartunk szélesebbet, hogy egy éjjeliszekrényt is tudjunk mellé tenni. Nem volt egyszerű, mert az ajtónyílás is ezen az oldalon van, így nagyon számolgatni kellett a centimétereket.  Az IKEAban találtunk egy megfelelő méretet. ( 151 cm x 230 cm )

Új, mostani sarokkanapé változat

 A 230 cm kicsit furcsán hosszúnak tűnt, de az ágyvégek növelik meg ennyire a hosszúságát.  Volt egy hasonló ágyunk az előző házunkban is, ott még nem spórolta el az IKEA a plusz két párnát. Itt már írtam róla, hogy a bútorokat ott kellett hagynunk a régi házban, így most újakat kellett vennünk. 

Régi sarokkanapé
Egyszerűen nem értem, ha már sarok kanapéról van szó, miért kellett elvenni a két háttámla párnát. Legalább lehetőségként meghagyta volna az IKEA és megrendelhető lenne.  Így egyszerűen nem lehet kényelmesen körbe ülni a szobát, ha összejön egy társaság. De sokkal nagyobb pofon volt, hogy a párna hátoldalán, egy kis részen, elspórolták az anyagot, így a párna másik oldalát lehetetlen használni.  

Megérte ennyi textilt elspórolni? 

Sírni tudtam volna amikor megláttam. Nem kevés pénzbe került ez a kanapé és pont az IKEÁTÓL nem vártam, hogy ilyen apróságon tegye, kevésbé használhatóvá a bútorait. Ők, akik annyira szeretik a praktikus dolgokat, most csak egy oldalon használható párnát készítenek? Őszintén kérdezem mennyi anyagot spóroltak evvel? Maximum 25 cm-t a teljes anyagszélességből, de óriási csalódást okoznak a vevőnek! 



Pontosan látható, ha meglenne a + 2db párna mennyivel kényelmesebb lehetne a kanapé. Persze vettem hozzá párnákat de ha valaki azon a részen ül, kicsit sem kényelmes megoldás. 


De maradjunk a jó dolgoknál! Az ágy befért a sarokba, egy pici éjjeli szekrénnyel. Ki lehet nyitni és még közlekedni is lehet mellette. Úgy is, hogy a jobb oldali falra vettünk 3 könyvespolcot. 



A szemben lévő fiókos szekrényekkel szerencsénk volt, pont kiárulta őket az IKEA, így jóval olcsóbban jutottunk hozzá. Ebben elfér a fiam összes ruhája és más apróságok is. A faládát még régebben találtam a környéken egy lomtalanítás alkalmával, de több réteg sötétbarna festék borította. Napokig tartott míg leszedtem róla, de megérte! A férjem kerekeket szerelt az aljára, hogy könnyen odébb tudja húzni a fiunk, ha ki akarja nyitni az ágyat. Egyéb esetben az asztal szerepét tölti be.



Nagyon nagy öröm volt nálunk, amikor a fiunk az egyetemi év végén hazaérkezett a koleszból és meglátta az új szobáját. Úgy érzem ebből a kis szobából egy lakható, a lehetőségekhez képest tágas érzetet keltő szoba lett, úgy, hogy minden megvan benne. 



Ilyen volt, ilyen lett!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése